Shijiazhuang Yuncang Water Technology Corporation Limited

Pehea ka hana ʻana o Flocculant i ka mālama wai?

Nā Flocculanthe kuleana koʻikoʻi i ka mālama ʻana i ka wai ma ke kōkua ʻana i ka wehe ʻana i nā mea i hoʻopaʻa ʻia a me nā colloids mai ka wai.ʻO ke kaʻina hana e pili ana i ka hoʻokumu ʻana i nā flocs nui aʻe i hiki ke hoʻopaʻa a maʻalahi paha ke wehe ʻia ma o ka kānana.Eia ke ʻano o ka hana ʻana o nā flocculant i ka mālama wai: 

ʻO Flocculants nā mea kemika i hoʻohui ʻia i ka wai e hoʻomaʻamaʻa i ka hōʻuluʻulu ʻana o nā ʻāpana liʻiliʻi i hoʻopaʻa ʻia i loko o nā ʻāpana nui a hiki ke wehe ʻia i kapa ʻia he flocs.

ʻO nā ʻano flocculants maʻamau e like me nā coagulants inorganicPolymeric Aluminum Chloride(PAC) a me ka ferric chloride, a me nā flocculants polymeric organik i hiki ke lilo i polymers synthetic e like me polyacrylamide a i ʻole nā ​​mea kūlohelohe e like me chitosan.

Coagulation:

Ma mua o ka hoʻoulu ʻana, hiki ke hoʻohui ʻia kahi coagulant e hoʻopau i nā ʻāpana colloidal.Hoʻopau nā Coagulants i nā uku uila ma nā ʻāpana, e ʻae iā lākou e hui pū.

ʻO nā coagulants maʻamau ka polymeric alumina chloride, alumini sulfate (alum) a me ka ferric chloride.

Flocculation:

Hoʻohui ʻia nā Flocculants ma hope o ka coagulation e paipai i ka hoʻokumu ʻana o nā flocs nui aʻe.

Hoʻopili kēia mau mea kemika me nā ʻāpana destabilized, e hui pū ai lākou a hana koke i nā hui nui a ʻike ʻia.

Hoʻokumu Floc:

ʻO ke kaʻina hana flocculation ka hopena i ka hana ʻana i nā flocs nui a kaumaha hoʻi e noho wikiwiki aʻe ma muli o ka piʻi ʻana o ka nuipaʻa.

Kōkua pū ka hoʻokumu ʻana o Floc i ka hoʻopaʻa ʻana i nā haumia, me nā mea paʻa i hoʻopaʻa ʻia, bacteria, a me nā mea haumia ʻē aʻe.

Hoʻoponopono a wehewehe:

Ke hoʻokumu ʻia nā flocs, ʻae ʻia ka wai e noho i loko o kahi kīʻaha sedimentation.

I ka wā o ka hoʻopaʻa ʻana, noho nā flocs i lalo, e waiho ana i ka wai maʻemaʻe ma luna.

kānana:

No ka hoʻomaʻemaʻe hou aku, hiki ke hoʻopili ʻia ka wai i hoʻomaʻemaʻe ʻia i ka kānana e wehe i nā ʻāpana maikaʻi i koe ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia.

Disinfection:

Ma hope o ka flocculation, hoʻonohonoho, a me ka kānana ʻana, mālama pinepine ʻia ka wai me nā disinfectants e like me ka chlorine e hoʻopau i nā microorganism i koe a hōʻoia i ka palekana o ka wai.

Ma ka hōʻuluʻulu manaʻo, hana nā flocculants ma ka hoʻokaʻawale ʻana i ka hoʻopiʻi ʻana i nā ʻāpana i hoʻokuʻu ʻia, e hāpai ana i ka hōʻuluʻulu ʻana o nā ʻāpana liʻiliʻi, e hana ana i nā flocs nui aʻe e noho ai a hiki ke wehe maʻalahi, e alakaʻi ana i ka wai maʻemaʻe a maʻemaʻe.

Flocculant 

  • Mua:
  • Aʻe:

  • Ka manawa hoʻouna: Mar-01-2024